2008. július 9., szerda

2008.07.09. - Ablaknyílások, szerelt födém, árok

A következő fix időpontos művelet a redőnytokok berakása lesz, így a kőműveseknek igyekezniük kell, hogy belőjék az erre szolgáló nyílások méretét jövő hétfőig. Már csak néhány ablak van hátra, úgy tűnik, elkészülnek addigra. Egyúttal az ablak- és külső ajtónyílásokat is ki kell vakolni, hogy minél előbb be tudják szerelni a nyílászárókat, így végre zárható lenne a ház. (Mondjuk itt meg a fújó ember a szűk keresztmetszet...)
Az ácsok csinálják a szerelt födém faszerkezetét, berakták a már meglevő kémény melletti tetőkibúvót. Volt egy kis kavarodás a gipszkartonnal, ami alulról felkerül majd a vázra - impregnált helyett sima tűzgátlót hozott ki a kereskedő - de miután reklamáltunk, gyorsan kicserélték.
Felkerült az ereszlefolyó az utcafronton, és kiásták a közművezetékek bevezetéséhez az árkot. Még utána kell járni, hogy a gáz keresztezheti-e a többit, és ha igen, hogyan.
Csináltattunk a sarokablak oszlopához vasalatot, hogy ne csavarodjon majd meg az idők során.
Illetve jártunk az Önkormányzatnál is a csatorna-rácsatlakozással kapcsolatban, négyszer kellett lépcsőt mászni a műszaki osztály és az iktató között ide-oda, mire végre átvették tőlünk a lepecsételendő igénybejelentő-lapot (amivel azt igazolnák, hogy az utcában nincs bontási-építési tilalom, és elvileg lehet ásni). Nem iktatták, mert erre nincs hatáskörük, és le sem pecsételték, majd menjünk vissza pénteken, addigra kitalálják, mitévők legyenek. Valószínűleg nem is teljesen értették, mit szeretnénk. Király.... :( Amíg az ügyintézőre vártunk az irodában, a másik előadó valakinek azt fejtegette, hogy a szomszédunknak állítólag nincs építési engedélye, és ez hogy lehet, hiszen már áll a háza - ez elég nehezen hihető, lehet, hogy máskor meg minket emlegetnek ilyen összefüggésben??? Végülis az engedéllyel és a lepecsételt tervekkel együtt visszaadták nekünk a saját példányukat is, így éppenséggel nem sokat tudhatnak a mi házunkról sem. :O