2008. augusztus 22., péntek

2008.08.22. - Beriasztva

Valóban elkészült a riasztórendszer, így ma be is üzemelték. Érdekes módon a padlásra is került egy mozgásérzékelő, így gyorsan be kell raknunk valami szúnyoghálót a pöttyös ablaknyílások mögé, hogy madarak se tudjanak berepülni. A sarokablakot egyelőre befóliáztuk, de jövő héten már meg kell lennie a redőnytoknak, és bekerülhet az ablak is.

Befejezték az aljzatbetonozást, egészen lakás-fílingje lett a dolognak így. Biztosan az is dobott a látványon, hogy felkerültek a teraszajtók szárnyai a riasztó miatt. Sajnos úgy tűnik, a mestereknek ismét nem sikerült maradéktalanul tervet olvasni, és magasabb lett az aljzatbeton szintje a kelleténél. Így a burkolás után gond lehet az ajtókkal, de ezt még pontosan lemérjük, mielőtt igényt érvényesítenénk (áthidalókat feljebb vagy ilyesmi). Ráadásul elég vastag lesz a padlólap is, úgyhogy kényes a téma... A teraszajtó előtt a padlókonvektornak kellett kihagyni a helyet, ami szintén a jövő hétre készül el.

Most először jártam a padláson, aminek a belmagassága eredetileg hozzám lett igazítva (hogy a gerincnél felállva tudjak közlekedni), de meglepődve tapasztaltam, hogy sokkal nagyobb ott a hely. Nem csak hosszában, hanem széltében is bőven elférek, dinnyéstől. :))