2012. március 16., péntek

Ez már a saját veteményes

Még csak a fele telt el a hosszú hétvégének, de már kész a veteményes, el is vetettük/ültettük, amit lehetett. A szomszédból kaptunk egy nagy adag málnavesszőt, és ma szert tettem medvehagyma-palántára is.

Összeütöttünk egy második komposztálót, hogy át tudjuk forgatni a tartalmát. Eredetileg az volt a terv, hogy a komposzttal töltjük fel az ágyásokat, de még a három évvel ezelőtti zöldhulladékunkat is változatlan, mumifikálódott állapotban találtuk meg a kupac alján, úgyhogy gyanítom, valamit máshogy kell csinálni.

Levagdostuk a meggyfa alsó ágait és kiszedtük a felbukkanó sarjakat. Kiegyenesítettük a terepet, mert a kerítésnél még mindig ott volt a kis domb, ami anno a budigödör kiásásakor keletkezett. A bobcat tereprendezéskor azért nem túrta el, mert oda voltak elültetve a hunyorkák (=három orgonabokor-kezdemény), amiket az épület kitűzésekor ültettünk. Ezeket most áttelepítettük.

Lassan hozzá kell fognunk a cserjeültetési kampány második felvonásának előkészületeihez, és legyomirtózni a füvet. A beültetendő cserjék lezárják és elkülönítik majd a veteményest a kert többi részétől, így nem biztos, hogy szükség lesz léckerítésre is a hangulathoz.