2010. május 13., csütörtök

Habarcs gondok

Az időjáráson kívül most éppen a kül. habarcsok okoznak fejtörést. A házon levő téglaburkolatból megmaradt habarccsal kezdték el a sütögetőt csinálni, és amikor elfogyott, ugyanazzal a kóddal rendeltek még belőle. Frissen felrakva nem látszott a különbség, de ahogy kiszáradt, kiderült, hogy az új szállítmány világosabb szürke, mint a korábbi. A Terranova állította, hogy a szürke az ez, a sötétebb árnyalat az antracit, ami viszont majdnem fekete, tehát nekünk már túl sötét. Néhány kör után kiderült, hogy van még egy szürkéjük, aminek nincs külön kódja, hanem a 'szürke' csomagolásban árulják, de valójában 'szürke/2' a neve, nah, ez a sötétebb, ami nekünk kellett volna.
Most egyelőre így hagyjuk, talán nem lesz annyira zavaró, ha idővel koszolódnak a fugák. Ha nagyon nem bírjuk majd a látványt, akkor kezdünk vele valamit. (Az íves pad két végén látszik a különbség.)
A tűzrakóhelynek meg azért nem tudnak nekiállni (az esőt leszámítva), mert szinte lehetetlen beszerezni olyan habarcsot, ami tűz-, víz- és fagyálló egyszerre. Létezik, csak még senki sem látta.