2008. április 17., csütörtök

Közművek (hiánya)


Nem, nem sírt ástunk... az építési engedélyeztetéssel párhuzamosan elkezdtük a közművesítés intézését is (víz, gáz, áram). - Nyolc hónap elteltével még mindig egyedül vizünk van, ahhh ha elmondanám, hogy milyen áron...

Víz: aknát kellett építeni, és közműfejlesztési hozzájárulást fizetni 2 helyre (ennek az érdekes jogi problémának majd indítok egy önálló blogot, ha lesz kedvem), majd megterveztetni a rákötést, ennek a díját kifizetni és kiviteleztetni. Kész.

Gáz: igényeltük, hálózatfejlesztés kell. A hálózatfejlesztési hozzájárulást befizettük. Szerződést aláírva visszaküldtük. Most várunk, hogy történjen valami.

Áram: igényeltük-elveszett. Újra igényeltük - a hálózat nem bővíthető. Újra igényeltük - hálózatbővítés kell, építsünk egy faldarabot a villanyórának. Megépült. Fél évig semmi, protekcióval is semmi, aztán 2008. tavaszán oszlopok az utcában, rajta légkábel, amire viszont csak földkábellel csatlakozhatunk, ezt meg kell terveztetnünk, és új igénylést leadnunk. Villanyszerelővel kialakíttattuk a szabványos mérőhelyet, ennek hivatalos papírjait majdnem leadtuk. Csak majdnem, mert valami nem tetszett az ügyintézőnek, na majd a másik ügyfélszolgálaton újra próbálkozunk, hátha ott máshogy éreznek. A szolgáltató ezután megszemlélte a helyszínt (biztos van értelme). Most itt tartunk. Viszont eddig csak a mérőhely került pénzbe, a hálózatfejlesztés és az igénylés nem.

Nincsenek megjegyzések: