2009. augusztus 31., hétfő

Füvezés

Egész hétvégén füvesítettünk, összesen 3 nap kellett hozzá, (gereblyézés+szórás+hengerelés) de néhány kisebb területet nem vetettünk be, mivel ott még túrni kell. (Ilyen az ereszcsatornák kivezetése ill. szivárgója.) Azóta - nyilván- folyamatos a szárazság és a kánikula, így állandó esti program a locsolás, ennek ellenére a legkorábban, 3 napja kiszórt fűmagokon még semmi változás nem látszik, csírázásnak semmi híre.

Közben kutakodtunk a neten pók-ügyben, ugyanis minden este előjön valahonnan 1-2-3 bazinagy combos pók. Ekkorákat eddig csak horrorfilmben láttunk, és nem bántuk volna, túlzottan, ha elmarad az élő találkozás... A macskák kivégeznek párat, de azért hagynak nekünk is. Végülis vettünk elektromos pókriasztót, ami elég idegesítő, mert tücsökciripelést hallat, ma este óta üzemel, és egyelőre még nem keresztezte az utamat egy pók sem.

4 megjegyzés:

vevi írta...

A minap én is füvesítettem (no, még nem a Temetőuccában;), és azt olvastam a fűmag zacskóján, hogy kb 10-12 nap, mire kikel. De nálunk azt hiszem addigra kieszik a verebek a magokat a földből:P

DSE írta...

Nálunk is egyre több k galamb csipeget. :(

Tamás írta...

nekem van légpuskám ... így helyzeti előnyben vagyok a galambokkal szemben ... :)

DSE írta...

Nálunk meg macskák vannak a kertben. Meg a lakásban is, de azok csak dísznek. :)