2009. október 20., kedd

Itt a tél

Az elmúlt hónapban nem történt nagy látványosság, viszont nagyon sok időigényes apróság elkészült.

A legfontosabb kérdéssé a fűtés lépett elő, a kazán és a radiátorok problémamentesen üzemelnek, úgy tűnik, nagyon jó hatásfokkal, mert egyelőre félgőzzel fűtünk, és így is rövidujjúban lehet közlekedni egész nap. A kandallóban eddig csak néhány estén gyújtottunk be, csak ma érkezett meg a megrendelt tüzifa. Valószínűleg ez is dob majd néhány fokot a hőmérsékleten. Korábban azzal riogattak, hogy a padlókonvektor xart sem ér majd, a ventillátor hangos lesz és így is húzni fog a teraszajtó, hát nem, mindkettőt meg tudjuk cáfolni. (A macskák és a gyerek állandóan a rácson üldögélnek.)
A napkollektorokat még mindig nem sikerült beüzemelni, ami nagyban köszönhető a Viessmann beüzemelő emberének, aki 5x volt itt, miután alkalmanként heteket vártunk rá, és mindig pont akkor nem jött, amikorra ígérte, 5 részletben fedezte fel a kijavítandó problémákat, nekünk ennyiszer kellett kihívnunk a gépészeket, és ennyiszer kellett rájuk is napokat-heteket várni. Elvileg már csak egy szondát kell felszerelni, ami elvileg holnap megtörténik és akkor elvileg működni fog a rendszer...

Ezen kívül elkészült még a konyhai beépített világítás és a parkettaszegély az egész lakásban.

A pókok elriasztását követően felvettük a harcot a darazskkal, akik valahova a padlásra fészkeltek be. Háromszor volt itt a darázsirtó ember, talán most már értettek a szóból a dögök.

Megrendeltük a tányéros tv-t, a T-Home-nak szinte sikerült is bekötni, annyit róluk, hogy aki jót akar, messzire kerülje el őket. A sztori hosszú lenne, mindenesetre jó vastag betűvel felkerültek a köcsöglistára, persze mi még mindig nem tudjuk fogni az adást (1,5 hónap után, az ügyfélszolgálat folyamatos cseszegetése ellenére).

2 megjegyzés:

Tamás írta...

Most veszem csak észre, hogy mennyire, a jelnlegi kontextusba illeszkedik a kerítés. Nekünk persze szerencsénk volt, mert már állt egy kerítés a ház előtt. Viszont cserébe széthullik éppen majdnem.

DSE írta...

Ööö...mármint hogy pont olyan szedettvedett, mint a környezete? :)

Egy darabig biztosan így is marad, idén már csak a faburkolat-projekt fog beleférni az időbe.