2009. november 21., szombat

Váratlan fordulat

Cetlit találtam a bejárati ajtón, hogy itt volt a Matáv (!), bekapcsolni a szolgáltatást. Hirtelen nem is értettem, mit akarnak, azt gondoltam, a parabolás történet következő felvonásáról van szó, hiszen mást nem rendeltünk, de az meg már hetek óta üzemel. A telefonszám felhívása után hamar kiderült, hogy véghezvitték a lehetetlent, elhúzták a kábelt az utcánkig, és most jönnének telefont/netet/kábeltv-t bekötni.
Időközben meg már előfizettünk mindenféle hűségnyilatkozattal sat tv-re meg mobilnetre, mivel eredetileg azt az infót adták, hogy semmi szín alatt ne számítsunk hálózatfejlesztésre. A szerelő szerint jó helyen szóltak az érdekünkben, és most neki mindenképpen jönnie kell bekötni, mert ha nem, akkor abból problémája lesz. Egy hét haladékot kaptunk, hogy valamit megpróbáljunk elérni a hűségnyilatkozatok más szolgáltatásra való átkonvertálása ügyében, után kíméletlenül jön és szerel. :) A sattv-kábeltv ügyében talán nem lesz gond, de nem tudom, mennyire megoldható a mobilnet-kábelnet csere. Talán úgy menni fog, ha megint szólnak az érdekünkben. :)

Vajon hány év kell még, hogy elfogyjanak az előrenyomtatott 'Matáv' feliratos értesítőcetlik?

2 megjegyzés:

gazsi írta...

A bekötés azt is jelenti, hogy a szolgáltatást igénybe kell venni, vagy csak lesz egy leágazás egy dobozzal?

DSE írta...

Hivatalosan nem igényeltünk semmilyen szolgáltatást, úgyhogy nem kell igénybe vennünk. Csak kihúzták a kábelt az utcánkban és leágaznak a házhoz.

Persze mi szeretnénk szerződést kötni, de előbb el kell intézni a meglevők sorsát.