2009. december 9., szerda

A kábel saga folytatódik

Ma jött volna a T bekötni a megrendelt telefont és internetet.

Mikor szembesültek vele, hogy mi előrelátón lefektettünk egy gégecsövet a föld alá, a telekhatártól egészen a házig, még behúzózsinórt is tettünk bele, közölték, hogy ja, ők földkábbellel nem kötik be. A szomszédos oszlopról (ami kb. 30m-re van) kellene hozniuk a kábelt, közterületen, és annak nagyon drága az engedélyeztetése, azt a T nem vállalja be (kb. 150e Ft, ami nyilván egyenes úton romlásba döntené a Magyar Telekomot, ha nem az egész vállalatcsoportot...) Viszont ha mi kiássuk az oszlopig az árkot (ami a szomszéd telke előtt menne végig), ők készségesen belerakják a kábelt. Jeleztem, hogy ehhez nekünk is ugyanazok az engedélyek kellenek, csak azt válaszolták, hogy ha elég gyorsan ásunk, akkor nem. :o (A másik szomszédunk ezt a megoldást választotta, igaz, hogy neki csak 10m-t kellett ásnia és a saját telke előtt.)

Ezután rátértünk a légkábel-opcióra, jelezve, hogy a szomszéd telke felett menne el a vezeték, nem lesz-e ez probléma. Á, "egy mixerkocsi férjen el alatta". Ja, meg gondolom, a szomszéd is lesszíves földszintes házat építeni... :o) A másik javasolt lehetőség, hogy a telkünk előtt az utcán állítsunk fel magunknak egy telefonpóznát, ők arra is szívesen ráteszik a kábelt. :o

Ezek a T hálózatfejlesztési opciói...

Olyan kérdéseket már feleslegesnek láttam felvetni, hogy mi lesz a szabálytalanul létesített közterületi hálózattal, ha pl. elkaszálja egy földmunkagép v. egy mixerkocsi :), és ők majd nem tudnak megfelelően szolgáltatni, vagy hogy tulajdonképpen akkor most miért is jöttek egyáltalán?

Nincsenek megjegyzések: